Nyheter

Nu kan Östra lägret synliggöras

Nu kan Östra lägret synliggöras

Nyheter I Vaggeryd doldes Lagans åfåra i somras av träd och buskar.

Men i Skillingaryd har man nu kommit igång med ett lika angeläget projekt kring Lagan.
Det handlar om avverkningar som förhoppningsvis ska göra inte bara Lagan utan också Östra lägrets paviljonger synliga från motorvägen. Med tiden har en hel liten skog vuxit upp mellan E4 och Östra lägret på skjutfältet.
I somras doldes dessa byggnader av en mur av grönska och var helt omöjliga att upptäcka från E4. En anledning till att det blivit så har varit svårigheterna att komma åt just markremsan mellan motorvägen och Lagan.
Men nu har ingenjörsförband som övningsobjekt slagit en tio meter lång bro över ån vilket har gjort det möjligt att köra nödvändiga maskiner över vattnet. En hel del träd har huggits ned. Frågan är om tillräckligt många har avverkats.
Ett problem i sammanhanget är att gränserna mellan kommunens mark och skjutfältet följer den gamla fåran. Men Lagan fick här en annan sträckning när motorvägen anlades för drygt 20 år sedan.
– Man kommer i alla fall att kunna se Lagan, säger kommunens gatu- och parkchef Hans Göransson som misstänker att det blir svårt att skymta Östra lägrets byggnader, även efter avverkningarna.
Om cirka  ett halvår vet vi hur det blir.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *