Nyheter

Annie tvekade om partiledarjobbet

Värnamo.nu

Nyheter Annie Lööf från Värnamo berättar att hennes första år som partiledare för Centerpartiet och som minister i Fredrik Reinfeldts regering var minst sagt tuffa.

Hon till och med tvekade på om hon hade gjort rätt val. Det berättar hon i veckans avsnitt av poddradion Stand Out!, med Natalie Brezinski.

– Jag hade bara varit i politiken i fyra år och ville avsluta mina juridikstudier. Men jag tänkte, ok, jag älskar utmaningar, jag gör det, säger hon i Stand Out!

Annie Lööf berättar att hon flera gånger funderade på om hon verkligen hade gjort rätt val.

– Jag kände mig stressad, försökte passa in och läste på jättemycket för att lära mig. Jag försökte spela en roll och agera på ett sätt som jag trodde att man var tvungen att göra som minister.

Hon kände också en stor press från medierna som så när hon blev partiledare började ifrågasätta henne, säger Annie Lööf i podden.

– Medierna försökte testa mig. De ifrågasatte om jag verkligen klarade av allt som krävs för att vara en partiledare och minister. Men jag klarade det, mycket tack vare att jag hade en plan och en vision och jag var säker på att jag och mitt parti skulle nå fram.

I podden berättar hon också om sitt nyfödda barn och att det är fullt möjligt att både göra karriär och bilda familj.

– Om jag som partiledare kan vara hemma med mitt barn i sex månader utan problem, så borde alla vd:ar i Sverige kunna vara hemma med sina barn, säger Annie Lööf.

Hon berättar att hon ändå inte är för kvoterad föräldraförsäkring.

– Jag är en politiker som inte vill tvinga familjer att dela på föräldraledigheten. Det måste vara upp till varje familj att bestämma.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *