Nyheter

Miljonregn över Vandalorum

Miljonregn över Vandalorum

Nyheter Kulturrådet fördelar drygt 19 miljoner kronor i utvecklingsbidrag inom kultursamverkansmodellen och en av miljoner går till Vandalorum i Värnamo.

57 ansökningar från hela landet får stöd. Bild- och formområdet uppmärksammas särskilt den här gången.

Bland projekten som beviljats stöd märks Region Blekinge som stärker samtidskonsten, Konsthall Tornedalen i Övertorneå, Glass Factory i Boda, The non existent center/Ställbergs gruva i Ljusnarsberg och Vandalorum i Värnamo.

– Vandalorums placering i en av landets mest produktionsstarka regioner är vald med omsorg. I arbetet med att vara mer än ett museum är vårt mål att främja utveckling. Den fria konsten är en inspirationskälla för arkitektur och design men även för innovationer inom näringsliv och industri. Därför är konsten en viktig länk i en positiv samhällsutveckling. Vandalorum som kunskapscentrum består av, förutom våra konst- och designutställningar, en omfattande kunskapsspridande verksamhet med seminarier, debatter, föreläsningar, workshops och visningar för alla generationer och grupper i samhället, kommenterar  Vandalorums museichef Elna Svenle.

– Det finns höga ambitioner att utveckla kulturen i hela landet. Det är glädjande att vi med hjälp av utvecklingsbidragen kan främja konstnärlig utveckling och att fler får tillgång till kultur, säger Staffan Forssell, generaldirektör på Kulturrådet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *