Nyheter

Tidernas midsommarfest på Bäckalyckan

Tidernas midsommarfest på Bäckalyckan

Nyheter Midsommarfesten på IOGT/NTO:s Bäcklyckan i Vaggeryd blev en av de allra mest lyckade av de 47 som arrangerats.

– Det var väldigt länge sedan vi hade så många på en midsommarfest här på Bäcklyckan. Frågan är om vi har haft så många besökare någon gång tidigare. Men så var ju vädret också helt fantastiskt, summerade festchefen Thore Ohlsson.

Fram på eftermiddagen skingrades de hotfulla molnen och det blev så hett i solgasset, cirka 30 grader,  att många sökte sig mot skuggan. Saften blev den mest efterfrågade drycken och tog slut så att arrangörerna fick skynda in till tätorten för att köpa mer saft.
Frågan är om detta inte var den allra mest välbesökta midsommarfesten på Bäckalyckan sedan starten 1970. En välgrundad kalkyl säger att gott och väl 2 000 personer räknades in av arrangörerna.
Det fick som konsekvens att det inte bara var trångt på själva festplatsen. Alla tillgängliga parkeringsplatser runt Bäckalyckan fylldes också fram på eftermiddagen, inklusive Norrängen i söder.
Till sist tvingades arrangörerna tillåta parkering på infartsvägen vilket ledde till att först  folkdanslaget från Tenhult och sedan Erling Lundberg och Ten Swedes från Malmbäck fastnade i kö sista biten in mot festplatsen.
Lyckligtvis valde över 200 personer att ta cykeln istället för bilen till Bäckalyckan, annars vet man inte hur parkeringsfrågan hade kunnat lösas.
– Det är för att vaggerydsborna är så snåla, menade Ester och Tyra från Tofterydsrevyn.
Anledningen till detta utfall från Tofteryd? Jo, alla som tog cykeln deltog i en utlottning av ostkakor och slapp samtidigt  betala för parkeringen av bilen.

För första gången tog annonsörerna IOGT/NTO nämligen ut en parkeringsavgift. Men ingen tycktes misstycka över det. Det såldes närmare 500 parkeringsbiljetter för bilar vilket inbringade sköna slantar till festarrangören IOGT/NTO:s kassa.
– Det var ingen som klagade över parkeringsavgiften på 20 kronor, berättade Lennart Eriksson, en av två försäljare av p-platser som sannerligen hade det stressigt värre under några eftermiddagstimmar.

Bilder: Monica Johansson och Kåre Boberg

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *