Sport

Rasheed bäst när IFK tog poäng

Sport Jonathan Rasheed var bäst i ett IFK Värnamo som höll nollan i Borlänge i kväll.

Visserligen gjorde inte IFK heller mål mot ett hemmalag som siktar på en allsvensk plats.

0–0 får väl sägas vara ett ganska ok resultat med tanke på att det var ganska snål med målchanser utan att det för den skull var defensiv fotboll.  Dalkurd var lite bättre i första halvlek. Andra var dock helt jämn.

– Skönt med nionde nollan, noterar IFK-tränaren Peter Kuno Johansson minuterna efter matchen.
IFK har alltså hållit tätt bakåt i nio av 16 seriematcher och det känns tryggt med ett stabilt försvar men att även andra lagdelar har lirare som jobbat hemåt.

Peter Jul Nielsen kunde inte spela då han fick en lätt skada i samband med gårdagens skadad. Freddy Winsth gick in på hans plats i försvaret och var närmast klockren. Johan Svahn var en annan kille som märktes lite extra.

– Det var en langats och killarna gjorde vad vi kommit överens om. Vi hade också två av de bästa målchanserna genom PC, som brukar göra mål i de lägena, konstaterar Kuno.

Pär ”PC” Cederqvist var ofta på rätt ställe men fick lite för få passningar. Orsaken var framför allt att Dalkurd var mer spelförande.

– En svår bortamatch där vi tar poäng. Vi kan inte vara annat än nöjda med det, poängterar Kuno Johansson.

IFK är med och nosar på topplagen och hoppas kunna störa alla lag. Närmast väntar Degerfors hemma, ett lag som IFK ofta har problem med.