Nyheter

Västerviksmodellen inget för Vaggeryd

Västerviksmodellen inget för Vaggeryd

Nyheter I takt med att flyktingströmmen minskat stryps också delar av pengaflödet från staten till kommunerna för olika former av stöd till flyktingmottagningar.

Exakt vilka konsekvenser detta får framöver återstår att se. Gamla avtal förhandlas om och så vidare. Kommunledningen kan till exempel inte ge besked om hur det blir med satsningen på att bygga om den privatägda Hapimag-anläggningen till flyktingförläggning. Och hur går det med övriga flyktingförläggningar i kommunen?
Ett annat projekt som gått i stöpet är den variant på den så kallade Västerviksmodellen för bostadsbyggande som kommunen diskuterat med Migrationsverket.
I originalutförande handlade det om moduler. Men Vaggeryds kommun ville bygga nytt i Hok och Skillingaryd och tog upp diskussioner med Migrationsverket.
– Det handlade om sexåriga hyresavtal som Migrationsverket betalade bra för med nedskrivning av värde på fastigheterna med 60 procent. Men nu är allt detta struket, vi kommer inte längre, berättar Allan Ragnarsson.
Men diskussionen gick vidare i kommunstyrelsens arbetsutskott. Oppositionsrådet Kenth Williamsson berättar att trycket från privata intressenter är så stort att kommunledningen nu vill lyfta fram goda fastigheter att bebygga. Det handlar först och främst om järnhandelstomten invid pizzerian i Hok och mejeritomten i Skillingaryd.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *