Blåljus

TV – Nu fungerar fjärrvärmen igen

Blåljus Vid 13-tiden var allt klart för leverans ut till kunderna igen men det kan ta flera timmar innan det blir vanlig fart på värmetillförseln.

Peter Waldenström, fjärrvärmechef  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

– Ja, vi har precis fått allt att fungera, säger Peter Waldenström, fjärrvärmechef.
De som bor närmast fjärrvärmeverket får sin värme åter först. För andra kan det dröja ända till framåt kvällen innan det kommer värme.
– Just nu känns det tryggt och vi tror att många redan om 2–3 timmar kommer att märka av att de får värme, noterar Peter vid samtal klockan 13.03

•••••

Tidigare information nedan

Efter en brand vid fyratiden i natt står fjärrvärmeverket i Vaggeryd stilla och vi har uppdaterat med ett tv-inslag och lite bilder.
Fjärrvärmechef Peter Waldenström har ett klart råd till alla fjärrvärmekunder:
– Ja, var rädd om varmvattnet.

I övrigt har han svårt att säga när man kan komma igång med produktion igen. Just nu kring klockan 08.30 har räddningstjänsten lämnat platsen. Nu tar man itu med att med egna elektriker och med elektriker från Elbyrångöra en bedömning av skadorna och möjligheten att koppla på el igen. Det är ganska omfattande skador och mycket oklart när man kan komma igång med produktionen av elvärme igen. Enligt Peter Waldenström kan det handla om åtskilliga timmar:
– Så fort som möjligt är givetvis det vi siktar på, noterar han.

Det var kring -15 vid klockan 08.30 och i husen sjunker temperaturen ganska snabbt.

Summering av läget nedan:

Vid 04:18 inkom larm om brand i container i anslutning till fjärrvärmeverket på Håkan Trulssons väg i Vaggeryd. Branden hade påverkat byggnadens väggar så beslut togs om att bryta upp fasadbeklädnad för att säkerställa att ytterligare spridning ej förekom.

Glödbränder har hittats i konstruktionen och fortsatt arbete består av efterkontroll i byggnadskonstruktion och samverkan med energibolaget för att minimera driftstörningar i produktionen. Initialt larmades styrkor från Vaggeryd, Skillingaryd samt Jönköping. I nuläget är styrkor från Vaggeryd, Skillingaryd samt  ledningsenheter från Jönköping kvar på platsen.

Kompletterande information från Vaggeryds Energi

Värmeverket i Vaggeryd står stilla, alla fjärrvärmekunder i Vaggeryd berörs.

Skadeläget är oklart och arbete pågår för att få igång verksamheten igen.

Oklart när värmen återkommer till kunderna. Vaggeryds Energi ber kunderna spara på varmvattnet.

Taggar

Kommentera artikeln