Aktuellt

Han blir ny generalsekreterare för Erikshjälpen

Aktuellt Det blir Mattias Ingeson som får förtroendet att leda Erikshjälpen framåt. Mattias var biträdande generalsekreterare på Erikshjälpen mellan 2007 – 2019. – Även om det kan låta som en kliché, så känns det faktiskt som att ”komma hem”. Det är något speciellt med en barnrättsorganisation som är grundad av ett barn. Det spelar ingen roll om det handlar om barn på den kenyanska landsbygden eller i Sveriges förorter. Alla ska få chans till ett bra liv, säger han i ett pressmeddelande.

Den 1 februari 2024 börjar Mattias Ingeson sitt nya uppdrag som generalsekreterare för Erikshjälpen. Pressbild: Erikshjälpen

I somras meddelade Erikshjälpen att Daniel Grahn slutar som generalsekreterare vid årsskiftet. En tjänst han tillträdde 2015. Han efterträds av Mattias Ingeson, tidigare regionchef på studieförbundet Bilda.

– Det känns väldigt spännande och helt rätt, säger Mattias Ingeson, som är väl bekant med barnrättsorganisationen. Erikshjälpen jobbar både långsiktigt och samhällsbyggande men ändå nära barnen.

Mattias Ingeson arbetade efter juridikstudier i Uppsala under flera år som enhetschef på Försäkringskassan. Under de följande 12 åren som biträdande generalsekreterare på Erikshjälpen var han också utvecklingsansvarig för organisationen.

– Det gör att jag landar säkrare i min nya roll. Jag är trygg i strukturen och uppdraget men känner också stor respekt inför allt som har hänt under de fem år jag varit borta, men också nyfikenhet.

Det var med stor glädje som Erikshjälpens styrelse idag presenterade sin nya generalsekreterare.

– Med sin långa erfarenhet från civilsamhället och med en blick för det innovativa tror vi att Mattias kommer bli den ledare som tar Erikshjälpen in i framtiden, säger styrelseordförande Anna Lönn Lundbäck. Mattias har ett brett kontaktnät, en skarp penna och ett varmt sätt. Han är en erfaren ledare, som med sin juridiska kompetens och vana av offentliga sammanhang kommer att bidra till att Erikshjälpen kan bli en ännu viktigare samhällsaktör.

Den 1 februari 2024 börjar Mattias Ingeson sitt nya uppdrag. Som ny generalsekreterare för en av Sveriges stora barnrättsorganisationer vill han bygga vidare på det starka varumärke som är Erikshjälpen.

– Jag vill värna om Erikshjälpens kultur, men ändå med blicken framåt. Att hållbart och modigt bygga vidare på det som kännetecknar organisationen, hur man jobbar för barns rättigheter i en slags innovativ ”Gnosjöanda”.

Fakta:

Namn: Mattias Ingeson
Ålder: 49 år
Familj: Maka Karin och tre barn: Axel, 19, Gustav 17 och Märta 14 år

Bor: I Russnäs, mellan Eksjö och Vetlanda, men ursprungligen från Linköping. Aktuell: Ny generalsekreterare för Erikshjälpen

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med en ideell second hand- verksamhet. Tillsammans har vi en gemensam vision; En förändrad värld där barns drömmar får liv. Lokalt och globalt arbetar vi för att stärka och hjälpa barn. Överskottet från second hand-verksamheten bidrar, tillsammans med generösa gåvor, till att möjliggöra våra insatser för att barn ska få gå i skolan, må bra och vara trygga. Arbetsträningen i våra second hand-butiker föder också framtidstro för barn med föräldrar som står utanför arbetsmarknaden och den cirkulära försäljningen ger klimathopp för kommande generationer.

Erikshjälpen finns för barnen. Och världen de drömmer om.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *