Aktuellt

Spelarna tror på Magdalena Andersson

Aktuellt Med bara fem dagar kvar till valet stavas spelarnas favorit Magdalena Andersson. – 40 procent av spelen ligger just nu på Andersson, medan Ulf Kristersson står för 30 procent av antalet spel på vem som blir Sveriges statsminister efter valet, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

349 mandat och en statsministerpost står på spel och det är just nu jämnare än någonsin mellan blocken. Magdalena Anderssons rödgröna lag (S, C, MP och V) är knapp favorit att få majoritet i riksdagen till oddset 1,75. Det blå laget (M, KD, L och SD) med Ulf Kristersson i spetsen spelas till 1,95 gånger insatsen. Översatt till sannolikhet innebär det 52,7 procent i de rödgrönas favör.

– För ett par veckor sedan var favoritskapet nästan 60/40 för de rödgröna. De senaste dagarna har oddsen sjunkit för en högermajoritet, även om det är fortsatt fördel vänsterblocket, säger Henrik Holm.

Magdalena Andersson har även oddsen på sin sida i spelet på vem som blir Sveriges nästa statsminister. Hon står i oddset 1,55 medan Ulf Kristersson spelas till 2,30 gånger pengarna. Högoddsaren Jimmie Åkesson ger 20 gånger insatsen tillbaka.

Aktuella odds på riksdagsvalet 2022

Kandidat som utnämns till statsminister (procent av antalet spel inom parentes)
Magdalena Andersson 1.55 (40 procent)
Ulf Kristersson 2.30 (30 procent)
Jimmie Åkesson 20.00 (23 procent)
Annie Lööf 50.00 (6 procent)
Ebba Busch 50.00 (1 procent)

Vilket block får flest mandat?
S, C, MP, V: 1,75
M, KD, L, SD: 1,95

Källa: Pressmeddelande från Unibet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *