Blåljus

85-åring utsatt för försök till bedrägeri

Blåljus Under onsdagen fick polisen vetskap om ett bedrägeriförsök mot en man som är i 85-årsåldern i Anderstorp

Mannen blev uppringd av en man som sa att han arbetade på en bank. Uppringaren berättade för mannen att någon hade försökt att ta ut en större summa pengar från mannens konto.

Uppringaren gav mannen ett telefonnummer som mannen skulle ringa för att spärra kortet och i det samtalet uppmanades mannen att lämna ut sin kod till sitt bankkort.

Mannen ska inte ha blivit av med några pengar, händelsen rubriceras som försök till bedrägeri. Polis åkte hem till mannen för ett förhör.

Det finns ingen misstänkt för brottet.

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *