Blåljus

Bedrägeriförsök mot 90-åring

Blåljus Bland senaste händelser rapporterar polisen bland  annat om ett bedrägeriförsök i Värnamo.

Under kvällen natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat 68 ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits. 13 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

20.31 Polisen larmades till en bostad i centrala Värnamo. En kvinna i 90-årsåldern hade fått ett samtal från en man som påstod sig vara från hennes bank. Mannen sa att någon hade utsatt henne för id-kapning och att han därför behövde hämta hennes bankkort. En stund sedan knackade en man på dörren och sa att han var från banken. Detta trodde inte kvinnan på och mannen gick då därifrån och kvinnan larmade polisen. Polisen har sökt efter mannen men kunde inte hitta honom. En anmälan om försökt till bedrägeri är upprättad. Inga fler liknande anmälningar har kommit till polisens kännedom. Om det finns flera personer som har drabbats uppmanas de att omgående ta kontakt med polisen.

02.22 Polisen larmades med anledning av inbrott i en villa i området Vätterslund i Jönköping. En okänd man hade klivit in genom ytterdörren som stod olåst. När boende såg honom lämnade han direkt bostaden. Troligtvis har mannen inte fått med sig något från villan.
Inom kort fick polisen in liknande larm från två villor i samma område. En gärningsperson med samma signalement hade tagit sig in i deras villor. I en villa hade gärningsmannen tagit en mobiltelefon.

Klockan 04.24 larmades polisen till ett gatukök på Kapellgatan i Jönköping. En man hade krossat en fönsterruta och tagit sig in i lokalen. När polisen kom till platsen försökte mannen springa därifrån men han greps. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks för grov stöld och försök till stöld genom inbrott. Mannens utseende stämde överens med de tidigare händelserna och polisen misstänker att det är han som har utfört stölderna i villorna.
Mannen kommer att förhöras och en åklagare beslutar sedan om han ska anhållas eller släppas.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *