Blåljus

Berusad man misstänks ha skjutit ihjäl häst

Blåljus En man sitter anhållen misstänkt för grovt vapenbrott, djurplågeri samt skadegörelse efter att en död häst påträffats på en gård i Tranås.

Mellan klockan 21:30 och 07 har polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

Vid halv tio-tiden under torsdagskvällen larmades polis till en adress i Tranås kommun. Polisen fick vetskap om att en berusad man skulle ha skjutit ihjäl en häst han har koppling till. Polis åkte till platsen och en död häst påträffades. Mannen greps misstänkt för grovt vapenbrott, djurplågeri samt skadegörelse. Under fredagsmorgonen anhölls mannen. Utredningen pågår för att bringa klarhet i vad som inträffat och varför. Förundersökningen leds av åklagare.

Vid halv tolv-tiden larmades polis till Nygatan i Jönköping med anledning av att en skadad man påträffats utomhus. Tidigt misstänktes det att mannen blivit utsatt för våld. Flera polispatruller involverades i ärendet. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till sjukhus. Mannen var vaken och talbar. En förundersökning gällande grov misshandel inleddes och en man i 45-årsåldern har gripits misstänkt för brottet. Senare anhölls mannen.

Strax innan femtiden noterade polispatrull en bilist som ska ha kört i hög hastighet på riksväg 27 i höjd med Malmövägen i Värnamo. Polispatrullen följde efter bilen och senare stannade bilisten. Under färden ska bilisten, som är i 55-årsåldern, ha nått hastigheter runt 200 kilometer i timmen. Polisen utreder händelsen som grov vårdslöshet i trafik.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *