Blåljus

Bilträffar, inbrott och trafikbrott

Blåljus Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Arkivfoto

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits, se notis nedan. 10 personer har omhändertagits för tillnyktring och två personer har tagits med för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Händelser i urval:

02.23 SOS larmade om en trafikolycka på Odengatan i Jönköping. Två bilar hade varit inblandade i krocken, och den ena hade lämnat platsen. Polis kom dit. Patrullen dokumenterade omständigheterna och letade efter den avvikna bilen, utan framgång. Inga personskador rapporterades. Polisen skrev en anmälan om smitning från trafikolycksplats.

03.02 Väktare kontaktade polisen om inbrott på ett företag i Habo. Övervakningskamerabilder visade två personer som sprang, bärandes på gods. Polis kom dit med flera patruller, inklusive hund. Vid 03.21 meddelade hundpatrullen att två personer hade anträffats i skogen. Ungefär samtidigt var det en bil som lämnade platsen i hög hastighet, som inte stannade på polismans tecken. Polisen körde efter. Bilisten krockade med ett par lyktstolpar och behövde bärgas. Kl 03.26 hade polisen fått stopp på bilen, på Slättgatan. Det satt en man och en kvinna, båda i 20-årsåldern, i bilen. Mannen blev misstänkt för drograttfylleri och togs med för provtagning, efter att ha sett över lindriga skador på sjukhus på grund av krocken. De två personerna som greps i skogen är män i 45-årsåldern. Efter att ha kontrollerat läget visade det sig att det stulna hade ett ringa värde, och gripandena hävdes. De två ärenden ska inte ha haft med varandra att göra.

02.45 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade ett förföljande på länsväg 604 vid Anderstorp. Kort efteråt prejade polisbilen det andra fordonet. Det visade sig vara en kvinna som inte förstått polisens signaler om att stanna. Inga personskador. Kvinnan fick en ordningsbot för att inte ha stannat på polismans tecken, samt för att ha kört på fel sida av vägen. Kvinnan är i 35-årsåldern.

Det har kommit samtal om bilträffar under kvällen och natten. Vid 21-tiden var polisen på Solåsen i Jönköping. Cirka 300 bilar hade samlats där och polisen bedömde att detta var att betrakta som en offentlig tillställning och ett brott mot ordningslagen då det inte fanns tillstånd. Polisens närvaro gjorde att tillställningen ebbade ut till slut. Ingen greps eller frihetsberövades. Trafiken påverkades delvis av det stora antalet bilar och personer som fanns i området.

Strax efter 23 kom det väldigt många samtal till polisen om att det var streetrace på länsväg 195 och Habo industriområde. Cirka 100 bilar fanns där och mycket folk. Polisen var där också.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *