Blåljus

Bostad avspärrad efter explosiva fynd – tre män anhållna

Blåljus Polisen summerar en intensiv fredagsnatt med 85 ärenden.

Klockan 00.55 stoppade och kontrollerade en polispatrull en bilist på Växjövägen i Värnamo. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning.

Vid halv fyra-tiden larmades polisen till en adress i centrala Värnamo med anledning av ett stöldförsök. En man, som för tillfället är okänd, ska ha försökt att bryta sig in i en bil men mannen blev avbruten och lämnade platsen. Händelsen rubriceras som försök till stöld, det finns ingen misstänkt.

Två timmar senare larmades polisen till en rastplats på Bredastensvägen i Värnamo med anledning av en drivmedelsstöld. Två lastbilar hade blivit bestulna på drivmedel. I nuläget har polisens presstjänst inga uppgifter om hur mycket drivmedel det rör sig om. Det finns ingen misstänkt.

Under fredagskvällen och under natten mot lördag har polisen arbetat med ett ärende i Kungsängen, Jönköping. Det var vid 20.40-tiden på fredagskvällen som polis fick vetskap om personer som kastade misstänkta pyrotekniska varor från en bostad i området.

Polis åkte till den aktuella bostaden och vid en husrannsakan påträffades föremål och varor vilket gjorde att det nationella bombskyddet beordrades till bostaden för att kontrollera föremålen.

Bostaden spärrades av. Tre män som befann sig i bostaden greps. Två är i 25-årsåldern och den tredje är i 35-årsåldern. De är misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Vid 02.40-tiden var nationella bombskyddet klara på platsen.

Det är åklagare som leder förundersökningen. Vid klockan 08.00 på lördagen är de två yngre männen anhållna och den äldre mannen är fortfarande formellt gripen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *