Blåljus

Explosion i Jönköping i natt – port söndersprängd

Blåljus Under natten mot måndag skedde en detonation intill ett flerfamiljsfastighet på Öster i Jönköping.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits. En person har omhändertagits för fylleri.

Granne avstyrde inbrott

Vid halv två-tiden kallades polisen till Vaggerydsgatan i Jönköping.  En inringare larmade om ett bråk i trapphuset. Under samtalet hördes mycket gap och skrik i bakgrunden. Inringaren misstänkte att det var en granne som bråkade med någon person, vilket visade sig vara rätt. Grannen hade lyckats avstyra ett inbrottsförsök och hade i samband med det gjort ett envarsingripande och fångat in den misstänkta gärningsmannen. Polisen grep mannen, som nu är misstänkt för försök till grov misshandel, försök till stöld samt stöld. Ingen av personerna skadades och patrullen kunde också göra beslag i form av en kniv, brottsverktyg samt en vinkelslip.

Detonation i Jönköping

Klockan 02.05 fick polisen ett larm om en detonation på Björngränd i Jönköping.  En portingång var skadad. Många människor vaknade och ringde in till polisen.  På platsen fanns det spår i form av en hel del glassplitter. Fastigheten spärrades av och lägenheterna närmast explosionen  kontrollerades för att undersöka om det fanns skadade personer. Polisen har ingen information om att så var fallet. Busstrafiken i området påverkades och leddes om.

Polisens tekniker stöttades under morgontimmarna  av det nationella bombskyddet för att utreda vad det är för typ av detonation som inträffat. Bombskyddet har nu gjort klart sitt arbete och lämnat platsen. Arbetet fortsätter nu med vidare spårsäkring och informationsinhämtning. Polisen hävde avspärrningarna vid sjutiden på morgonen.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *