Blåljus

Fler fylleriärenden än vanligt

Blåljus Polisen sammanfattar nattens händelser.

Arkivfoto

Polisen i Jönköpings län har hanterat närmare 100 ärenden mellan kl 22 och 07. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom, men det har varit en del att göra för patrullerna. Sju personer har omhändertagits för tillnyktring, en berusad ungdom kördes hem till vårdnadshavare och en mycket berusad kvinna kördes med ambulans till akuten. Det är lite fler fylleriärenden än hur fredagsnätterna har sett ut under pandemin. Händelser i urval:

01.17 Väktare ringde polisen om att det verkade ha varit inbrott på ett företag i Nässjö, och att en person sprang från platsen när väktaren kom dit. Polisen och flera väktare kom dit och efter en stund anträffade väktare en man på Brånavägen som stämde in på signalementet. Polisen kom till platsen och grep mannen, misstänkt för stöld genom inbrott. Han är i 25-årsåldern. Han anhölls under natten efter beslut av åklagare. Flera dörrar var uppbrutna till lokalen, men det är oklart vad som kan vara stulet. Polisen gjorde husrannsakan i mannens bil och hittade bland annat en kofot. Bilen togs i beslag för kriminalteknisk undersökning. Och företaget är avspärrat för en brottsplatsundersökning.

02.28 Det kom larm om en trafikolycka på riksväg 47 i närheten av Holsbybrunn, Vetlanda. En bilist hade kört av vägen och voltat. Polis kom dit. Mannen som hade kört verkade inte vara skadad. Han är i övre tonåren. Bilen behövde bärgas. Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *