Blåljus

Försökte stjäla katalysator vid regemente

Blåljus Polisen sammanfattar en händelserik natt i länet.

Arkivfoto

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, en drogpåverkad har fått följa med för provtagning.

00.02 polisen fick samtal om trafikolycka på Såggatan i Smålandsstenar där en trafikolycka skulle ha skett. Ingen person hade skadats och det finns ingen misstanke om brott gällande trafikolyckan, men en drogpåverkad kvinna på platsen fick följa med för provtagning och förhör gällande ringa narkotikabrott. Hon frigavs efter detta. Kvinnan är i 20-årsåldern.

00.19 polisen fick samtal från Försvarsmakten angående tre personer som uppehöll sig utanför regementet i Eksjö. Polisen åkte till platsen och sammanträffade med militär personal och tre okända personer. De tre personer kunde inte misstänkas för brott, varför de avvisades från platsen efter att de identifierats.

01.31 polisen fick nytt samtal från Försvarsmakten om att samma personer som i tidigare notis nu verkade ha påbörjat en stöld från en bil i närheten av regementet. Polisen var snabbt på plats och det visade sig att de tre nu kunde misstänkas för försök till stöld, eftersom de påbörjat ett försök till stöld på bilen genom att försöka skära/såga bort katalysatorn. De tre personerna är alltså nu misstänkta för försök till stöld men de frihetsberövades inte.

05.18 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 27 i Värnamo blev föraren, en man i 20-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Han togs med för provtagning och förhör varvid brottsmisstanke ändrades till grovt rattfylleri. Han frigavs efter förhöret.

06.01 samtal kom till polisen om viltolycka på länsväg 553 söder om Forsheda där en älg setts av en person. Älgen stod intill vägen med kraftiga skador varför det är uppenbart att den blivit påkörd. Polisen har inte fått någon anmälan från någon förare som kört på älgen. Polisen bad en eftersöksjägare åka till platsen för att bedöma om älgen skulle avlivas.

Förutom denna viltolycka har ytterligare sex viltolyckor inträffat på olika platser i Jönköpings län. Samtliga var utan personskador.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *