Blåljus

Försvunnen person hittad avliden

Blåljus Sedan i går kväll har en man i 55-årsåldern varit försvunnen i trakterna kring Jönköping. Han har idag hittats avliden.

På onsdagskvällen inkom larm till polisen om en man i 55-årsåldern som försvunnit från bostaden belägen strax norr om Jönköping. Mannen hade senast setts till vid 06-tiden på morgonen när en anhörig lämnade bostaden. När den anhöriga kom hem strax innan kl. 17:00 var mannen inte hemma och när han inte kommit hem på kvällen togs kontakt med polisen.

Polisen inledde en omfattande sökinsats enligt den rutin som finns för eftersök av försvunna personer. I sökinsatsen deltog bl.a. flera hundpatruller och patruller från ingripandeverksamheten. Strax efter midnatt anträffades den försvunna mannens bil som stod parkerad i anslutning till ett hotell/vandrarhem i närheten av E4:an norr om Jönköping. Bilen var då nedisad och bedömdes ha stått på platsen sedan några timmar.

Med anledning av bilfyndet koncentrerades sökinsatsen till området runt aktuell plats. På grund av sökområdets svåra terräng, med branta sluttningar och stup ned mot Vättern skulle ske en förnyad genomsökning av området under dagsljus.

Vid 09-tiden på morgonen anträffades den försvunna mannen av en hundförare. Mannen var då avliden och bedöms ha varit avliden sedan någon gång på onsdagskvällen. Omständigheterna kring dödsfallet är av hänsyn till den avlidnes anhöriga inget som kommenteras vidare. Anhöriga har blivit underrättade och får nu krisstöd av kommunens POSUM-grupp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *