Blåljus

Tog rattfull mopedist

Blåljus Omhändertagandet av en rattfull mopedist utmärker polisens nattarbete.

22.54 SOS larmade om en trafikolycka på Västra vägen i Nässjö. Två personbilar var inblandade. En drabbad klagade på smärta i nacken. Polis kom dit. Den ena bilisten ska ha kört in i den andra bilen bakifrån. Polisen skrev en anmälan om att ej ha iakttagit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon, för att utreda om brott låg bakom. Den första bilisten ska ha väjt för ett djur. Polisens presstjänst har ingen information om eventuellt behov av ambulans.

22.59 Polisen fick larm om en hög smäll som enligt inringaren lät som skottlossning, vid Östra kyrkogården i Jönköping. Polisen sökte med flera patruller i området men hittade inga spår efter vad som orsakat ljudet.

23.11 Det kom larm om en mopedist som hade kört omkull i Bor, Värnamo kommun. Polis kom dit. Det var en kille i 15-årsåldern som hade kört. Han blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. Han fördes med ambulans till sjukhus och polisen gjorde en provtagning för att kontrollera berusningsgraden. Han blev misstänkt för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

02.03 Polis larmades till Brinellgatan i Nässjö med anledning av ett större bråk. Flera personer skulle ha slagits med varandra och en bil hade blivit utsatt för skadegörelse. Polisen åkte dit med flera patruller för att försöka ta reda på vad som hade hänt. Läget lugnade ned sig. Flera personer hade lindriga skador men ingen ska ha varit i behov av ambulans. Det var oklart vem som hade gjort vad. Tillhyggen ska inte ha använts. Polisen tog kontakt med vittnen och skrev en anmälan om skadegörelse på en bil. Ingen greps.

05.19 Det kom larm om rökutveckling från en balkong till en lägenhet i Råslätt, Jönköping. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte dit. En man i 55-årsåldern togs omhand av ambulanspersonal. Polisen spärrade av lägenheten för att utreda om brott låg bakom rökutvecklingen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *