Blåljus

Inbrott på skola i grannkommun – fyra greps i Malmö

Blåljus Under onsdagskvällen larmades polisen till Rörviks skola i Sävsjö kommun. Ett vittne hade sett en bil lämna skolan och det låg Ipads och datorer på marken utanför skolan. Ett 50-tal Ipads och datorer misstänks ha stulits.

Polisen sökte efter bilen som sågs lämna men den kunde inte anträffas. En brottsplatsundersökning kommer att ske under torsdagen.

Polisen larmades till Aleholms skola i Sävsjö, klockan 05.35 efter att städpersonal hade upptäckt att det varit inbrott under natten. Det som saknas verkar vara datorer. En brottsplatsundersökning kommer att ske under torsdagen.

Strax efter midnatt gjorde polisen i Malmö en kontroll i en bostad. Bilen som syntes vid inbrottet på Rörviksskolan stod parkerad utanför adressen. I bostaden anträffades Ipads och datorer, somliga av dem märkta med skolornas namn. Fyra personer befann sig i lägenheten och de greps misstänkta för häleri. Alla gripna är män i 20–25-årsåldern. En av männen släpptes under natten men tre är nu på torsdags morgon fortfarande gripna. De anträffade Ipadsen och datorerna har tagits i beslag. Polisen kommer nu att utreda männens koppling till stölderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *