Blåljus

Luftvapen på skola i Nässjö

Blåljus Polisen fick vid 10-tiden på förmiddagen samtal från personal på en gymnasieskola i Nässjö om att en elev eventuellt hade tagit med sig ett pistolliknande föremål till skolan

Polis kom till platsen. Efter att ha pratat med flera personer och även gjort husrannsakan i ett elevskåp så hittades till slut ett luftvapen i en väska utanför skolan.

Två killar i övre tonåren blev misstänkta för att ha hanterat vapnet och polisen har skrivit två anmälningar om ringa vapenbrott. Ingen ska ha hotats eller liknande, det finns ingen målsägande. Det fanns inte skäl för något gripande. Båda killarna har förhörts av polis. Vad som har framgått där kommenteras inte i nuläget. Det är olagligt att ha med sig ett luftvapen på allmän plats om det inte är befogat.

Polisen har tagit vapnet i beslag.

Det är mycket olämpligt att hantera luftvapen på allmän plats. Polisen och övriga personer i samhället har svårt att se skillnad på ett luftvapen och ett skarpt vapen. Polisen måste utgå ifrån att det kan vara ett skarpt vapen tills motsatsen är bevisad. Detta kan leda till livsfarliga situationer.

Källa: Polisen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *