Blåljus

Misstänkt stöldgods hittades i bil – en person gripen

Blåljus Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 25-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits, två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Strax efter midnatt larmades polis och räddningstjänst till Västra Parkgatan i Sävsjö med anledning av att en parkerad bil börjat brinna. Väl på plats släckte räddningstjänsten branden och polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt och inga uppgifter om personskador i samband med branden.

Klockan 02.11 beordrades polis, räddningstjänst och ambulans till riksväg 26 vid Gislaved med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört på en älg och en person ska vara drabbad. När polis anlänt till platsen har föraren av bilen, en man i 40-årsåldern, förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt för polisens presstjänst. Bilen befann sig i diket och stod ej trafikfarligt. Älgen var skadad vid platsen och en jägare/markägare kallades in för att ta hand om älgen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med viltolyckan.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 747 vid Bäckaby, Vetlanda, vid halv tre-tiden uppstod misstanke om stöld/häleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern greps misstänkt för stöld alternativt häleri och godset ska ha bestått av byggmaterial som varit lastat på en släpkärra. Under fredagsmorgonen hävdes gripandet men misstanken kvarstår.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *