Blåljus

I natt: Mordbrand och stor oljestöld

Blåljus Länspolisen summerar en händelserik veckoavslutning.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Strax innan halv elva-tiden larmades polisen till ett sågverk i Hestra med anledning av en brand. Polisens presstjänst har inte fått några uppgifter om att någon person ska ha skadats fysiskt, eller några uppgifter om materiella skador. Det finns inga misstankar om brott.

Innan halv två-tiden larmades polisen till ett företag på Dikesvägen i Vetlanda med anledning av en stöld. Personal på företaget hade noterat hur nivåerna i oljetankarna hade sjunkit och larmade då polisen, eftersom att det kunde röra sig om en stöld. Polis åkte till platsen. En förundersökning gällande grov stöld har inletts, då en stor mängd olja har stulits. Exakt hur mycket olja som stulits är inte preciserat för polisens presstjänst i nuläget, men det ska röra sig om tusentals liter som saknas. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Strax innan halv fem–tiden larmades polisen till ett boende i Stoeryd utanför Tranås med anledning av ett larm om brand. Polis åkte till platsen. Räddningstjänsten hanterar släckningsarbetet. När räddningstjänsten är klara ska en polisiär avspärrning upprättas. En kriminalteknisk undersökning ska genomföras när det är möjligt. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *