Blåljus

Under natten: Dieselstöld och grovt rån

Blåljus Polisen har upprättat en anmälan om rån alternativt grovt rån efter att en ung man blivit bestulen på mobiltelefon och kontanter.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Halmstadsvägen i Värnamo under natten anträffades ett tiotal dunkar med diesel. Både föraren, en man i 20-årsåldern, samt passageraren, en man i 25-årsåldern, greps då misstänkta för stöld. Under tisdagsmorgonen har också båda männen anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för stöld.

Vid 05-tiden larmades polis samt hundförare larmades till Hovrättstorget i Jönköping med anledning av ett rån utomhus. En okänd, maskerad gärningsperson ska ha visat upp ett vapenliknande föremål och fått målsägande, en man i 20-årsåldern, att lämna ifrån sig sin telefon samt tvingat honom att ta ut kontanter vid en automat. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen och det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om rån alternativt grovt rån kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, mindre trafikolyckor, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *