Blåljus

Under natten: Maskinstöld, bilbrand och misshandel

Blåljus Länspolisen rapporterar om en dramatisk söndagsnatt.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan klockan 22 och 07.

Vid 01-tiden ringde ett vittne till polisen och berättade att en bilist hade kört av vägen i närheten av Ekenässjön. Ytterligare en bil fanns på platsen, de ska ha varit i sällskap. Efter avkörningen lämnade de ett släp på platsen, med någon form av markarbetesmaskin på. Polisen skickade ut flera patruller i området och efter en stund kunde en skåpbil stoppas som hade kört mot Vetlanda. Det hade visat sig att maskinen på släpet var stulen från ett företag i Eksjö.
Mannen som körde skåpbilen greps, misstänkt för stöld. Han är i 45-årsåldern. Mannen anhölls under natten. Han är misstänkt för grov stöld genom inbrott. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning vid företaget som drabbats av inbrott.

02.33 Det kom larm om en brinnande bil på en parkeringsplats på Egnahemsvägen i Norrahammar. Bilen var övertänd. Räddningstjänst och polis kom dit. Polisen misstänker att branden var anlagd och skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Polisen hade vid 03-tiden en insats där en patrull försökte få en bilist att stanna på E4 söder om Jönköping, i södergående riktning. I samband med detta körde bilisten av vägen och voltade flera gånger. Mannen som körde fördes till sjukhus med ambulans. Han verkade vara allvarligt skadad. Polisen skriver en anmälan om grov vårdslöshet i trafik. Mannen är i 25-årsåldern.

Vid 05-tiden larmades polis till Storgatan i Gnosjö. En kvinna hade blivit misshandlad ute på en parkeringsplats av en man som hade lämnat platsen på en elsparkcykel. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans, hon var vaken och talbar. Misshandeln ska ha skett med ett tillhygge och brottsrubriceringen var initialt grov misshandel. Polisen har spärrat av en yta på parkeringsplatsen. Ett arbete pågår med att ta reda på bakgrunden till händelsen. Eventuella vittnen som kan ha sett något före, under eller efter misshandeln, bör ringa polisen på 114 14, eller lämna ett tips på polisen.se.

Källa: Polisen.se

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *