Blåljus

Under natten: Museitåg i lågor

Blåljus Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet efter en mindre brand på järnvägsmuseet i Nässjö.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Vid 23-tiden beordrades polis, räddningstjänst och ambulans till Brogatan i Nässjö med anledning av ett SOS-larm om brand. Enligt larmet ska det brinna i en mindre kupé på ett tåg vid Järnvägsmuseet. Polisen upprättade efter platsbesöket en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Jönköpingsvägen i Värnamo under fredagsmorgonen uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Bilisten, en man i 45-årsåldern, fick följa med polisen för provtagning samt förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *