Blåljus

Ny stöldvåg av premiumbilar: ”Var uppmärksamma”

Blåljus Polisen uppmanar ägare och brukare till Dodge Ram-bilar att vara uppmärksamma på personer som visar intresse för denna typ av fordon oavsett tid på dygnet.

Den senaste veckan har fyra stycken fordon, av samma typ och modell tillgripits nattetid från sina ägare på olika platser i Södermanlands, Jönköpings och Östergötlands län. Fordonen är av fabrikat/modell Dodge Ram vilket är en större pickup-modell med stort godsvärde. Fordonen har tillgripits i Tranås, Fornåsa, Eskilstuna och Linköping. De två första tillgreps natten till den 28 oktober. Eskilstunastölden skedde natten till den 31 oktober och den sista, i Linköping, natten till i dag.

– Polisen uppmanar ägare och brukare till denna typ av modell att vara uppmärksamma på personer som visar intresse för denna typ av fordon oavsett tid på dygnet. Brottet föregås sannolikt av att gärningspersonerna rekognoserar platsen och fordonet en tid innan stölden. Tips gällande stölderna eller iakttagelser i övrigt mottages tacksamt på tel. 114 14 alternativt polisens hemsida polisen.se, skriver polisen på sin hemsida.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *