Blåljus

Tog strypgrepp på kvinna – misstänks för misshandel

Blåljus Polisen rapporterar om en händelserik onsdagsnatt.

Strax efter ettiden larmades polisen till en krog på Svavelsticksgränd i Jönköping. En ordningsvakt hade omhändertagit en man i 20-årsåldern som hade tagit strypgrepp på en kvinna i 25-årsåldern. Polis åkte till platsen. Mannen greps misstänkt för ofredande. Mannen har ännu inte kunna höras på grund av sin berusningsnivå. Kvinnan ska inte ha fått allvarliga fysiska skador.

En timme senare befann sig en polispatrull på Hamnpiren i Jönköping för att hantera ordningsstörningar kopplat till kroglivet. Då fick patrullen vetskap om en misshandel som ska ha inträffat på Hamnpiren i närtid. En man misstänks för att ha misshandlat en annan man. Den misstänkte greps, händelsen rubriceras som misshandel. Under torsdagsmorgonen anhölls mannen efter åklagarbeslut. Den misstänkte är i 20-årsåldern, det är även den drabbade. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande den drabbades skadeläge, men han var vaken och talbar.

Strax innan tretiden stoppade och kontrollerade en polispatrull en bilist på riksväg 27 utanför Forsheda. Bilisten, en man i 35-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och i bilen påträffades misstänkt narkotika. Mannen misstänks för ringa narkotikabrott innehav och drograttfylleri. Han blev gripen eftersom att han saknar hemvist i Sverige och att det därmed finns en risk att han annars lämnar landet och försvårar den rättsliga processen. Under torsdagsmorgonen valde åklagare att mannen skulle anhållas.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *