Blåljus

Orsakade seriekrock – smet från olycksplats

Blåljus Seriekrock, en allvarlig trafikolycka och biljakt. Dramatik har utspelats i Jönköpings län under natten.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Vid 22-tiden larmades polisen med anledning av en seriekrock på Fabriksgatan i Forserum. Enligt larmet ska flera bilar ha varit inblandande i en krock. En bil ska ha kört in i en annan bil som i sin tur kolliderade med en tredje bil. Föraren till fordonet som orsakade krocken ska ha lämnat platsen. Efter förhör med personer på platsen skrev polisen en anmälan om smitning. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen. Bärgare kallades till platsen för att transportera bort kvarstående bilar.

Vid 23-tiden larmades polis och räddningstjänst till länsväg 153 i höjd med Broaryd med anledning av att en bil kört av vägen och in i ett träd. Enligt larmet färdades tre personer i bilen. Samtliga var vakna och talbara och inga allvarliga skador kunde konstateras av patrull på plats. Föraren, en man i 30-årsåldern, är misstänkt för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Strax efter 23.10-tiden försökte polisen stoppa en bil som körde på Havsörnsgatan i Jönköping. Föraren försökte då undkomma polisen. Polisen gjorde ett kortare förföljande på en minut och fick stopp på bilen och föraren kontrollerades. Föraren, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Källa: Polisen.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *