Blåljus

Plåtstopp i Malmbäck

Blåljus Polisen fick använda så kallat plåtstopp för att stoppa en 20-årig bilist i natt.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 100 ärenden mellan klockan 22 och 07. Ingen har gripits under natten eller morgonen. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01.38 En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilist, men bilisten vägrade att stanna och försökte att köra från platsen vilket gjorde att polispatrullen följde efter. Detta inträffade i Malmbäck utanför Nässjö. Efter en kort stund körde bilisten in i en lyktstolpe men det stoppar inte bilisten som fortsatte att köra vidare med polispatrullen efter sig. Polispatrullen fick stopp på bilisten genom ett plåtstopp, alltså att polisbilen användes som ett verktyg för att stoppa det andra fordonets färd.

Ingen person ska ha skadats i samband med denna händelse. Bilisten, en man i 20-årsåldern, misstänks för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, smitning från trafikolycksplats samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Den misstänkte mannen fick följa med för provtagning och förhör.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Poliserna har även hanterat ärenden som rör psykisk ohälsa.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *