Blåljus

Polisen tog biltjuv som hade krockat

Blåljus Poilisen sammanfattar natten med händelser kring Jönköping.

Polisen i Jönköpings län har hanterat närmare 70 ärenden mellan klockan 22.00–06.00. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut:

22.08 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en villa i Bankeryd utanför Jönköping. Huset hade stått tomt under dagen och detta upptäcktes när en boende kom hem. Någon har tagit sig in via sovrumsfönstret. Polis kom dit och gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om grov stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan vara stulet.

01.39 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de skulle stoppa en bilist i Hovslätt utanför Jönköping. Föraren valde att försöka köra ifrån polisen och körde då in i en trädgård och krockade med ett träd i ett villaområde. Mannen som körde hade inte bälte och klagade på smärta i nacken, men ska preliminärt inte ha varit allvarligt skadad. Han är i 25-årsåldern.
Bilen var inte hans och polisen kunde inte få tag i ägaren. Mannen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt olovligt brukande, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Han fördes till polisstationen för tillnyktring, ej formellt gripen.

Utöver detta har polisen hanterat flera fall av psykisk ohälsa, utfärdat böter för trafikbrott, hanterat viltolyckor, etc och åkt på larm från allmänheten som inte lett till gripanden eller att någon var skadad.

Källa: Polisen.se

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *