Blåljus

Stoppade lätt lastbil – förare försvann till skogs

Blåljus En jakt utanför Värnamo dominerar länspolisens nattsammanfattning.

06.43 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning men ingen har behövt följa med för provtagning.

01.58 En polispatrull som skulle stoppa en lätt lastbil på E4:an i Värnamo noterade att bilföraren lämnade bilen hastigt och sprang ut i skogen. Polispatrullen kallade på en hundförare som kom till platsen och påbörjade spårning. Efter ungefär 700 meter anträffades den springande mannen, som beordrades att stanna. När han inte gjorde det skickades hunden som bet mannen så att han kunde gripas. Det visade att mannen inte hade rätt att vistas i Sverige och han fördes till polisstationen för ytterligare åtgärder med stöd av utlänningslagen. Två andra personer som också varit med i bilen spårades och kontrollerades, men något brott gick inte att styrka varför det  inte blev någon ytterligare åtgärd från polisen.

Sju viltolyckor har inträffat på olika platser i länet. Gislaved, Vetlanda, Vaggeryd och Eksjö. Flertalet med rådjur och någon med vildsvin, alla utan personskador.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Källa: Polisen.se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *