Blåljus

Trafikolyckor, inbrott och misshandel

Blåljus Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköpings län.

07.13 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, sex personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör.

00.22 en polispatrull träffade på en man på Trädgårdsgatan i Jönköping. Mannen verkade drogpåverkad varför han fick följa med poliserna för provtagning och förhör. Det är en man i övre tonåren och han frigavs efter förhöret.

01.01 SOS-larm kom till polisen om trafikolycka som skulle ha inträffat i Smålandsstenar. Det visade sig vara två tonåringar på moped som kört in i en stolpe. En av dem fick en lättare skada i en hand och sökte själv sjukvård. Trafikolyckan ska utredas, inledningsvis finns ingen brottsmisstanke.

02.41 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Smålandsstenar anträffades en man i 35-årsåldern som verkade drogpåverkad. Han fick följa med polisen för provtagning och förhör varefter han frigavs.

01.33 en man ringde till polisen och anmälde att han upptäckt en inbrottsstöld i sin bostad i Nässjö. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Det som saknas är elektronikföremål och inbrottet har skett mellan klockan 21 – 01.30. Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på södra Strandgatan i Jönköping blev föraren, en man i 40-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör varefter han frigavs.

02.50 polisen fick uppgifter om att det skulle ha skett en misshandel på Barnarpsgatan i Jönköping. En polispatrull som åkt till platsen skjutsade en drabbad man i 20-årsåldern till sjukhus och påbörjade en utredning om misshandel. Han ska ha blivit utsatt för sparkar och stryptag.

04.06 polisen fick ett SOS-larm om trafikolycka på Västra vägen i Tranås. Enligt larmet ska en bilist ha kört in i en stolpe. Det finns ingen misstanke om brott.

04.15 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 151 i Gnosjö blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom innehav. Två passagerare, män i 35- respektive 25-årsåldern blev misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *