Blåljus

Vaken medborgare larmade – man gripen för inbrott

Blåljus En butik i Vetlanda har spärrats av efter att ha utsatts för ett inbrott under natten.

Arkivbild: David Alin

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 45-tal ärenden som rör Jönköpings län. Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Vaken medborgare larmade om inbrott

Vid 03-tiden larmades polisen till en butik på Storgatan i Vetlanda med anledning av ett pågående inbrott.  En uppmärksam medborgare hade observerat en man inne i butiken och sett att det fanns en väska utanför på marken samt att en ruta var krossad. I samband med observationerna dök en väktare upp som tog upp ett förföljande av den flyende mannen. Polispatrullen såg väktarbolagets bilar som parkerats och åkte med lite tur åt rätt håll och fick träff på mannen som kunde gripas. Polisen har hållit förhör med vittnen och spärrat av butiken för en brottsplatsundersökning under dagen. Vissa brottsverktyg är tagna i beslag. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott.

Älgolycka utan personskada

Vid kvart i sex-tiden larmades polis och räddningstjänst till en viltolycka på riksväg 27 utanför Bredaryd. En bilist hade kolliderat med en älg men klarat sig utan personskador. Bilen var körbar efter händelsen och en eftersöksjägare fick i uppdrag att kontrollera om älgen fanns kvar i området.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *