Blåljus

Varnar för stölder ur bilar

Blåljus Vid köpcentrum i Norrköping har under dagen ett flertal inbrott anmälts. Nu går polisen i Jönköpings län ut med en varning till alla som besöker mellandagsrean vid köpcentrum.

I båda fallen, vid inbrotten i parkerade bilar, har de drabbade handlat elektronikvaror och sedan lagt ut varorna i bilen på parkeringen. Båda anmälarna är säkra på att de låste bilen men när de kommer tillbaka är bilen tom på föremål och det finns inga skador som tyder på inbrott och bilen är olåst.

Ett vanligt tillvägagångssätt, som använts många gånger tidigare vid liknande stölder och som kan ha använts även nu, är att någon person har stört ut nyckelsignalen med en störsändare så att dessa båda bilar har förblivit olåsta. När bilägarna sedan gått har det bara varit att öppna den olåsta bilen på enklaste sätt och hämta det man vill ha utan att väcka någon uppmärksamhet.

Polisen har anledning att tro att dessa tjuvar kommer att fortsätta sin verksamhet I Norrköping men även på andra platsen där det finns många parkerade bilar med stöldbegärligt innehåll.

Två enkla råd från polisen:

Förvara aldrig värdeföremål i en obevakad bil.

Kontrollera att bilen är låst när du lämnar den.

Ser du något misstänkt beteende, misstänkta bilar eller personer som kan kopplas till den här typen av stölder? Kontakta polisen direkt på 112.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *