Debatt

Carin Ödebrink om M

Debatt Socialdemokraternas distriktsordförande Carina Ödebrink från Vaggeryd kommenterar Moderaternas utspel om att fälla den socialdemokratiskt ledda regeringen:

Carina Ödebrink (S)

 – Det är tydligt att detta är ett uttryck för den desperation som finns inom Moderaterna med tanke på partiets kräftgång i opinionen och ett hårt inre tryck på Anna Kindberg Batra som partiordförande. En desperation som är så stor att de vill söka stöd av ett parti med rasistiska och nazistiska rötter. Bilden jag har haft av Moderaterna tidigare har varit att det är ett ansvarsfullt parti, men nu verkar de beredda att, likt Kristdemokraterna i samband med att Decemberöverenskommelsen fall 2015, kasta Sverige in i ett regeringskaos.

– Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det inte finns någon samsyn kring detta bland de borgerliga partierna, och de fyra budgetalternativ som lades fram i höstas spretar åt olika håll i centrala frågor. Det enda gemensamma att bygga på är att de hellre vill se stora skattesänkningar i stället för investeringar i den gemensamma välfärden.

– Det Sverige behöver är mer av samförstånd och mindre av populistiska utspel för att rädda dåliga opinionssiffror.

Dela