Debatt

En ny kurs för Sverige

Debatt Moderater i länet och partiledaren debatterar.

Sverige kan om bara fem-sex år vara ett mycket bättre land. Men det kommer att kräva ett starkt och tydligt ledarskap. En regering som förstår situationens allvar och som vet vad den vill. En regering som kallar en spade för en spade, och har handlingskraft.

Den rödgröna regeringen har inget av detta. Den pekar varken ut vägen framåt, eller lägger förslag för att lösa de konkreta problemen. Det är först när Moderaterna samlar en majoritet i riksdagen som olika ministrar vaknar till liv.

Två av Sveriges största problem är kampen mot arbetslösheten och kampen mot brottsligheten. Moderaterna förslår genomgripande reformer, och vill samarbeta med riksdagens alla partier för att få till stånd en förändring.

För det första måste kriminaliteten stoppas.

Regeringen klarar uppenbarligen inte av att knäcka den grova brottsligheten. Socialdemokraterna är inne på sitt sjunde år och det blir bara värre. Stefan Löfvén saknar kraften, förmågan och den konkreta politiken.

Moderaterna föreslår helt nya verktyg för att stärka polisen:
Dubbla straff för gängkriminella och avlyssning, visitationszoner och anonyma vittnen. Allt detta finns i Danmark – och allt detta har den rödgröna regeringen sagt nej till. Vi kommer även göra det straffbart att vara med i ett kriminellt gäng.

För det andra måste Sverige tillbaka till arbetslinjen.

Över en halv miljon människor är arbetslösa, och Sverige har nu högre arbetslöshet än Italien. Men vi hade stora ekonomiska problem redan innan coronakrisen: lägst tillväxt per person i hela EU, och redan då bland Europas högsta arbetslöshet.

Fokus framåt måste vara att så snabbt som möjligt komma tillbaka till arbetslinjen. Den som kan arbeta ska arbeta. Moderaterna föreslår ett bidragstak som gör att det alltid ska löna sig att jobba, och kvalificering in i välfärden för den som är ny i vårt land. Det är arbetslinjen, inte bidragslinjen, som tar Sverige framåt.

Moderaterna vet vad vi själva vill, men vi är också samlingspartiet: för alla som vill ha en ny regering. Vi vill bryta dödläget i svensk politik, ta tag i problemen och få något gjort. Tillsammans kan vi se till att vårt land får en ny kurs och en ny regering.

Ulf Kristersson
Partiledare (M)

Mats Green
Riksdagsledamot (M)
Jönköpings län

Helena Bouveng
Riksdagsledamot (M)
Jönköpings län

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *