Det händer

Nu ska trafiksäkerheten vid länets skolor mätas

Det händer Under en vecka i maj månad kommer NTF ihop med Länsförsäkringar Jönköping mäta hur trafiksituationen ser ut vid flera av länets grundskolor.

Varje år kommer det in mängder med rapporter om att både barn och föräldrar känner sig otrygga när det kommer till trafiksituationen vid skolor. Nu ska NTF ihop med Länsförsäkringar Jönköping mäta hur trafiksituationen ser ut vid flera länets skolor och hur stort problemet är.

– Vi gör detta för att vi sett att det är ett problem och att många helt enkelt känner sig otrygga just vid skolor, säger Jonas Ander som är skadeförebyggare hos Länsförsäkringar Jönköping.

I alla kommuner i Jönköpings län som Länsförsäkringar Jönköping är verksamma i kommer en skola väljas ut där mätningen kommer genomföras.

Skolorna väljs ut i samråd med kommunerna och totalt är det elva skolor som kommer ha mätutrustningen placerad utanför sig. Under en veckas tid i maj månad kommer sedan trafiksituationen mätas vid de här elva skolorna.

– Det är en omfattande mätning för att se hur det är ställt vid skolorna och om trafikanterna håller hastigheten, säger Daniel Kvarnström som är verksamhetschef vid NTF Jönköping.

Resultatet av mätningen kommer sedan presenteras i samband med skolstarten i augusti.

– Först då kommer vi kunna se hur det ser ut och vad vi kan göra för att hjälpa kommunerna för att öka trafiksäkerheten vid de här skolorna. Även om det kanske visar sig att trafikanterna sköter sig vid skolorna så vill vi inte att någon ska känna sig otrygg, säger Jonas Ander.

Källa: Pressmeddelande från Länsförsäkringar Jönköping

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *