Företagande

AQ expanderar i Polen

Företagande

AQ i Vaggeryd

AQ med fabrik i bland annat Vaggeryd utökar produktionsytan i båda sina dotterbolag i Polen. En ny fabriksbyggnad om 7 000 kvadratmeter kommer att byggas. Investeringen har ett värde av motsvarade 40,6 miljoner kronor. Fastigheten ligger i Linowiec i närheten av Starogard Gdański.

Syftet med en ny fabriksbyggnad är att få en effektivare produktionsyta och organisation än idag samt att stötta en lönsam tillväxt för framtiden. Inflyttning i de nya lokalerna är planerad till december 2018. AQ Wiring Systems STG började med produktion av kablage 1999 med 700 kvadratmeter produktionsyta och har haft en kontinuerlig tillväxt.

AQ Wiring Systems Sp.z.o.o. i Łódź har parallellt tecknat ett tioårigt hyresavtal på en ny fabriksbyggnad som kommer att uppföras i närheten av nuvarande byggnad. Den nya byggnaden kommer att ha en yta på 12 150 kvadratmeter med en expansionsmöjlighet. Byggstart kommer att vara januari 2018 och flytt till den nya byggnaden förväntas börja i november 2018. AQ Wiring Systems Sp.z o.o startade 1996 med en produktionsyta på 400 m2 och har haft en god tillväxt sedan starten.