Nu kan du nominera Årets matentreprenör i Jönköpings län
Jönköpings län För femte året i rad kommer Årets matentreprenör i Jönköpings län utses. I går öppnade nomineringsprocessen och fram till 15 augusti har man möjlighet att nominera den man tycker förtjänar utmärkelsen.
Länsförsäkringar Jönköping delar för femte året i rad, i samarbete med LRF, Hushållningssällskapet, Science Park, Smålands Turism samt Ester Kök och Bar, ut priset Årets matentreprenör.
Mellan den 15 juni och den 15 augusti finns möjligheten att nominera en person, organisation eller företag som på ett spännande och innovativt sätt lyft den lokala maten och bidragit med smaker och upplevelser.
Priset går till någon som på ett nytt sätt har satt den regionala och lokala maten på kartan. Verksamheten ska dessutom genomsyras av hållbarhet.
Efter sista nomineringsdagen den 15 augusti kommer tre finalister utses och utmärkelsen delas ut under hösten. Vinnaren får 20 000 kronor och de två övriga finalisterna får 5 000 kronor.
Tidigare års vinnare:
2020: Wärdshuset Bredaryd
2019: Smålandsost
2018: Rudenstams bär & frukt
2017: Grenna glass
Källa: Pressmeddelande från Länsförsäkringar Jönköping