Nyheter

12 000 kattbilder inkommit till årets frimärke

Nyheter Det råder kattfeber i landet efter att PostNord utlyst en tävling där kattägare har chansen att få se sin kisse illustrerad på årets frimärken. Alla olika sorters katter är välkomna att söka och de tävlande uppmanas lägga lite extra klös i motiveringen för att få fram kattens personlighet och därmed blidka juryn. Kattägare kan skicka in sina bidrag fram tills 13 februari och de vinnande katterna kommer att koras den 28 mars.

Just nu pågår PostNords tävling där kattägare kan nominera sin katt till att bli ett av årets frimärksmotiv. Sedan tävlingens första dag den 24 januari har 12 041 bidrag från svenska folket strömmat in. En jury bestående av representanter från Frimärksrådet och PostNord kommer att utse fem vinnande katter som sedan blir ett av årets frimärksmotiv. I sin bedömning kommer juryn självklart utgå från foton på katterna, men än viktigare menar juryn, är den skriftliga motiveringen som skickas med.

– Vi är så imponerade över bredden av katter och motiv och att så många vill uppmärksamma sina katter tillsammans med oss. Extra glada blir vi för alla fina motiveringar som fångar kattens personlighet. Därför blir det mitt tips till alla som ännu inte har hunnit nominera sina katt att vässa sin motivering, säger Kristina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken.

Kattägare kan skicka in sina bidrag fram till den 13 februari. Efter att juryn valt ut de bästa bidragen kommer en illustratör att teckna de vinnande katterna som sedan kommer att bli frimärken. Vinnarna kommer att presenteras den 28 mars och utgivningen av frimärken sker den 25 augusti 2022.

Källa: Postnord

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *