Nyheter

Ardalan Shekarabi i Jönköping: ”Trygghet börjar med barnen”

Nyheter Under måndagen besökte Ardalan Shekarabi, vice ordförande i justitieutskottet, och Fredrik Lundh Sammeli, vice ordförande i socialutskottet, Jönköping för att ta del av Region Jönköpings läns hälsofrämjande arbete.

– Genom att arbeta proaktivt med folkhälsan kan vi förbättra välmåendet hos våra barn och unga och skapa trygga uppväxtmiljöer som förebygger brottslighet. Det är precis den typen av långsiktiga investeringar i välfärden som skapar ett starkare samhälle för alla, säger Ardalan Shekarabi (S), vice ordförande i justitieutskottet.

Under besöket fick de socialdemokratiska riksdagsledamöterna inblick i Region Jönköpings läns hälsofrämjande arbete för att skapa trygga uppväxtmiljön och förbättra den psykiska hälsan. Besöket belyste också vikten av att samarbeta över olika sektorer för att främja barns psykiska hälsa och välmående.

– Att satsa på barns och ungas hälsa är att investera i framtiden. Region Jönköpings läns insatser visar hur vi kan stärka både individen och samhället. Vi behöver fler sådana satsningar för att alla barn ska få växa upp trygga och friska, säger Fredrik Lundh Sammeli (S), vice ordförande i socialutskottet.

– I Jönköpings län samlar vi nu alla aktörer som verkar runt barnen från regionen och även från kommunerna. Vi arbetar utifrån att Jönköpings län ska vara bästa platsen att växa upp på, säger Rachel De Basso (S), regionstyrelsens ordförande i Region Jönköpings län.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *