Nyheter

Arrangerar julkonsert i Svenarum

Nyheter

Pär Fürst Nilsén

Traditionen med julkonsert i Svenarum är över 25 år och i år hålls äger den rum den 20 december.  Pär Fürst Nilsén är sångsolist och sjunger duett med Svenarums egen Jan-Olof Elg. Barnkören och Svenarums Musikkår medverkar i år liksom förra året. Omväxlande julmusik från Nu tändas tusen juleljus, till Adams julsång. Glögg och pepparkakor serveras utanför kyrkans dörrar före konserten.

Pär Fürst Nilsén började sjunga i kör och spela piano i Sävsjö:
– Som 7-åring började jag spela trummor, efter några år även piano och orgel. Det var först när jag var 14 år som jag började sjunga och då i kör. Genom detta fick jag med tiden solistiska uppdrag och dessa växte och blev fler och fler med tiden, berättar Pär som är uppvuxen i Sävsjö men som numera bor i Jönköping.

Efterhand följde en gedigen sångutbildning som ledde till Operahögskolan i Göteborg. Efter examen fick han roller på Stockholmsoperan, Folkoperan i Stockholm och Smålandsoperan. Han är flitigt anlitad som oratoriesångare och har medverkat i 20 olika oratorier. Han har en välklingande barytonröst.

Barnkören startade för snart två år sedan av kyrkomusikerna Ellinor Norberg och Sofia Johansson.

Svenarums Musikkår har funnits i 55 år och de tio senaste åren har en stark utveckling skett. Musikkåren ger egna konserter flera gånger årligen och har funnit sin stora publik. Musikkåren kommer att spela egna stycken samt ackompanjera solisterna.  Dirigent blir Jan Allan Persson.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *