Nyheter

Åtalas för mordförsök på poliser

Nyheter Under onsdagen väckte åklagaren Emma Harrius åtal mot en 35-årig man för försök till mord på två poliser i Huskvarna, Jönköpings kommun, i januari i år.

Det var den 7 januari som polisen larmades till bostadsområdet Österängen i Jönköping sedan grannar larmat om en man som uppträtt störande. När polisen anlände hoppade mannen från sin balkong och sprang från plasten med ett svärd i handen.

Två poliser tog upp jakten, och i ett skogsområde på nedre Öxnehaga attackerade 35-åringen de båda poliserna med svärdet. Den ena polisen avlossade sitt tjänstevapen för att oskadliggöra mannen. Den andre polisen fick livshotande skador efter att ha huggits med svärdet.
– Svärdet gick in i bröstkorgen och lungsäcken, men lyckligtvis har återhämtningsprocessen gått bra. Den andra polisen fick en skada på handen av svärdet. Bevisningen består dels av vittnesuppgifter från de polispatruller som anslöt till platsen och allmänhetens iakttagelser, dels viss teknisk bevisning i form av DNA, säger senior åklagare Emma Harrius i ett pressmeddelande.

Mannen åtalas nu för försök till mord i två fall, grovt våld mot tjänsteman och försök till grovt våld mot tjänsteman samt grovt brott mot knivlagen. 35-åringen förnekar brott.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *