Nyheter

Christine blev miljonär

Nyheter I samband med Idrottsgalan var Christine Karlsson från Värnamo, under måndagskvällen, på plats i Globen för att ta hem ett speciellt pris. Hon var nämligen uppe på scenen innan TV-sändningen för att skrapa hem en miljonvinst på Triss.

Pressbild från Svenska Spel

Garantivinsten för Christine var 1,2 miljoner kronor, fördelat på 10 000 kronor i månaden tio år framöver. När hon skrapat klart sina två lotter stod det klart att hon ökat på minimivinsten med ytterligare 600 000 kronor, till 1,8 miljoner. Från och med den här månaden kommer alltså Christine få 15 000 kronor skattefritt i månaden, insatt på sitt bankkonto de närmaste tio åren.

Christine kom till Stockholm efter att hon bytt in sina vinstlotter från julen till nya Triss inhandlade på Hemköp i Värnamo. På en av dessa skrapade hon fram tre klöver, vilket var biljetten till  Idrottsgalan. Med på plats fanns hennes sambo och delar av övriga familjen som till exempel hennes pappa.

Positiva nerver inför scenframträdandet
Inför skrapet på Globens scen satte sig Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, ned med Christine en stund för att prata igenom vad som skulle hända på scenen.

Timmen skrapet innan var det lite mingel med övriga gäster och sedan en påbörjad middag bland idrottens stora namn.

Christines nerver blev mer påtagliga ju närmare scenskrapet låg i körschemat. Halvtimmen innan det var dags att kliva upp på scenen var hon trots nerver klart positiv.

– Det här ska bli jättekul, men det är klart att jag börjar bli riktigt nervös. Men jag har i alla fall bestämt mig för vilka lotter det blir i Trisslådan. Jag har också bestämt mig för att börja med åren. Jag är alldeles för nyfiken och då vet man hur länge de kommer pengar innan skrapet med beloppet.

Väl uppe på scenen tog Pierre Jonsson över taktpinnen och tillsammans med Christine började hennes guldresa på Idrottsgalan.

Slips till sambon och Karibienresa
Efter att Christine tagit den tionde lotten i lådan och skrapat fram att hon skulle få pengar i tio år framöver, var det ännu mer nervöst för hotellchefen från Värnamo.

– Nu är det lite mer nervöst än innan, men jag tar lott nummer tio även nu när det gäller beloppet. Nu skrapar jag!

När ungefär hälften av den sista lotten var skrapad ställde Svenska Spels vinnarambassadör den klassiska sportfrågan om hur det kändes.

– Det känns bra även om det som sagt är nervöst. Att vinna 1,2 miljoner kronor är jättebra bara det, men nu skrapar jag vidare.

Även följdfrågan på vad det första som hon skulle köpa och göra för sina vinstpengar hade Christine ett reptilsnabbt svar på.

– Det blir en ljusblå slips till sambon och sedan åker vi till Karibien.

Jublet steg bland de celebra gästerna vid middagsborden på Globen när Christine avslutade sitt skrapande med att som sagt till slut vinna 1,8 miljoner kronor, fördelat på 15 000:- i månaden tio år framöver.

Efter att Christines insats var klar på Globenscenen, var det en lättad vinnare som blev fotograferad och gratulerad av både gäster och arrangörer.

– Nu känns det jättebra och lite skönt att det hela är över och man vet hur stor vinsten blev. 15 000 kronor extra i månaden i tio år framöver känns otroligt. Det betyder att jag är 37 år när sista utbetalningen görs. Fantastiskt!

Pierre Jonsson kunde inte annat än berömma sin Trissgäst och hennes miljonskrap på scenen i Globen.

– Christine gjorde en stark insats som trots nerver och så många som tittade på henne behöll lugnet och skrapade på. Häftigt också att det blev fina 1,8 miljoner i vinst och en rejäl slant in på kontot varje månad under en tioårsperiod.

– Det var många vinnare och finns priser som delades ut på scen under kvällen, men den gladaste var ändå Värnamos storvinnare Christine.

Fotnot; Pressmeddelande från Svenska spel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *