Nyheter

Imorgon öppnar deklarationen

Nyheter Den 20 mars öppnar deklarationen. Det går att deklarera i Skatteverkets app eller på hemsidan från klockan 07.00 på öppningsdagen. Där kan du dessutom se om du har pengar att få tillbaka eller om du ska betala. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

Nästan åtta miljoner personer ska deklarera i år. Alla som har BankID kan gå in i Skatteverkets app eller på hemsidan och deklarera från den 20 mars.

– Alla kan deklarera digitalt, både de som ska godkänna och de som ska ändra eller lägga till uppgifter, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Den som deklarerar digitalt före den 28 mars, utan att göra ändringar, och som har anslutit sig till en säker digital brevlåda för myndighetspost, kan få skatteåterbäring redan i början av april.

Alla andra som deklarerar digitalt har möjlighet att få pengar tillbaka före midsommar. Förra året deklarerade sex miljoner personer digitalt.

– Den som deklarerar digitalt via Skatteverkets app, e-tjänst, telefon eller sms får förutom möjlighet till tidig återbäring även en kvittens på att deklarationen är inlämnad, vilket många tycker känns tryggt, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *