Nyheter

Jönköpingsbo tog hem vinst värd 14 miljoner kronor

Nyheter En Jönköpingsbo fick anledning att jubla högt under onsdagskvällen. Som ensam med sju rätt på Lotto 1 tog spelaren hem en jackpott på 14 miljoner kronor.    

– Ett riktigt stort grattis till en riktigt fin vinst, som är den näst största på Lotto i år, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Lottospelaren i Jönköping var ensam om sju rätt under onsdagskvällen, eftersom ingen klarade av samma bedrift på Lotto 2. Det blev bra betalt. Den exakta vinstsumman landade på 14 394 693 kronor.

– Det har varit fem dragningar på raken utan att någon hittat sju rätt på Lotto 1, därför hade jackpotten hunnit växa till sig. Den här spelaren hade alltså inte bara turen att pricka sju rätt och bli ensam om det, utan hade perfekt tajming också, när det fanns pengar i potten, säger Johan Svedberg.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatörer kommer nu att försöka få kontakt med personen som lämnat in det vinnande spelet.

– Vi ringer alla som vunnit en miljon kronor eller mer för att framföra våra gratulationer. Återstår att se om den här vinnaren har hunnit rätta sina rader, eller om vi får komma med det glada beskedet om mångmiljonvinsten, säger Johan Svedberg.

Dessutom kommer vinnaren att kallas till ett bankmöte för utbetalning av vinsten.

– Det gäller för alla som vinner fem miljoner kronor eller mer hos Svenska Spel. I samband med detta erbjuds vinnaren även ekonomisk och juridisk rådgivning, vilket är en viktig och uppskattad del i vårt spelansvarsarbete. Allt syftar till att ge en så trygg start som möjligt på en ny tillvaro som mångmiljonär, säger Johan Svedberg.

Jönköpingsbons vinnande spel var lagt hos Säfvers tobak.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *