Nyheter

Länsstyrelsen ger tio grannar rätt

Nyheter Nytt beslut från Länsstyrelsen gör att det blir färre tävlingsdagar på motorbanan i Anderstorp, där tävlingarna även ur miljösynpunkt kan påverka stormossen i Anderstorp. Gislaveds kommun håller inte med.

Idag bedrivs verksamheten på motorbanan i Anderstorp med ett beslut som är taget av bygg- och miljökontoret i Gislaveds kommun. Nu har Länsstyrelsen tagit nytt beslut att begränsa verksamheten på grannarnas begäran. Kommunen står på motorbanans sida och är bekymrade över det nya beslutat, då motorbanan sätter Gislaveds kommun på kartan och är en utvecklingsplats.

Enligt beslutet är det ett tiotal grannar som tycker att motorbanans bullerljud stör för mycket, men kommunen anser inte att det är tillräckliga skäl för att begränsa verksamheten. Samtidigt som Länsstyrelsen tycker att det, ur miljösynpunkt, även påverkar stormossen i Anderstorp som är ett naturreservat. Kommunstyrelsens förste vice ordförande säger till SVT Jönköping att riksväg 27 låter mycket mer än själva verksamheten på motorbanan.

 

Taggar

3 reaktioner på Länsstyrelsen ger tio grannar rätt

Vet ej! Tips- enl rykte har Falkenberg löst liknande problem på ett elegant sätt! Motorklubben köper gnällspikarnas hus allteftersm de blir till salu.

Har man flyttat dit av egen fri vilja så har man valt att acceptera omgivningen . Då kan man inte komma och gnälla senare . De bullerregler vi har i Sverige är helt konstiga när en motorvägs ljud låter mer än ljudet från en motorbana.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *