Nyheter

Lärare stängs av på grund av omdömeslös skoluppgift

Nyheter En lärare på en gymnasieskola i Jönköpings kommun polisanmäls och har stängts av från sin tjänst utan lön. Anledning är att läraren under en lektion lämnat ut en uppgift som går ut på att teoretiskt planera ett terrordåd.

– Det här är totalt omdömeslöst. Vi har dessutom en höjd terrorhotnivå i landet, säger Henrik Natt och Dag, utbildningschef för gymnasieskolorna i Jönköpings kommun.

Händelsen kom till skolledningens kännedom i fredags förra veckan. Skolan utreder vad som har hänt och under tiden är läraren avstängd utan lön.

Rektor på den berörda skolan har varit i kontakt med elever, vårdnadshavare och information om det som inträffat har gått ut till personal.

– Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och kommer därför också att polisanmäla händelsen, säger Henrik Natt och Dag.

Källa: Jönköpings kommun

Dela


1 reaktion på Lärare stängs av på grund av omdömeslös skoluppgift

Nu vill jag inte dra alla lärare över en kam men då lärarutbildningen de senaste åren (årtionden?) i princip har fritt intag = alla som söker blir antagna, är det nära till hands att inse att även mindre begåvade och direkt olämpliga blir lärare idag, som till exempel exemplet i artikeln. Ingen med sunt förnuft och normal intelligens kommer rimligen på att en sådan idé är bra.

Läraryrket är det kanske viktigaste yrket i samhället och att fler inte lyfter frågan om särskild prövning och lärarlegitimation är märkligt, så tills vidare får vi helt enkelt fortsätta nås av fall där omdöme och/eller kompetens hos lärare tyvärr ifrågasätts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *