Nyheter

Miah med vänner gästar Hok

Nyheter På lördag kommer Miah med vänner för att ge en konsert i Brokyrkan i Hok

Miah. pressbild

Maria Hjelmqvist med artistnamnet Miah kommer ursprungligen från grannsamhället Malmbäck men bor nu tillsammans med sin familj i Hovslätt lite söder om Jönköping.

Musik har alltid varit en stor och självklar del av hennes liv, så länge hon kan minnas har hon stått på scen och sjungit. Miah har lett flera olika körer, studerat musik och sjungit i alla möjliga sammanhang.

För några år sedan började dock en dröm på riktigt pocka på hennes hjärta – nämligen att få skriva mer egen musik och framför allt spela in sina egna låtar. Våren 2017 blev denna dröm verklighet. Då spelade hon in låten ”That’s when we all come falling” och kom med i länsfinalen i musiktävlingen P4 Nästa med den låten.

Efter vinst i länsfinalen blev hon även uttagen att delta i riksfinalen och där kom hon på en andra plats. Låten har efter tävlingen spelats på P4 i hela Sverige och har även varit med som utmanare till Svensktoppen.

Musiktävlingen P4 Nästa blev starten på en musikalisk resa som Miah länge drömt om. Hon har nu spelat in flera låtar och är ute och spelar lite överallt.

– Just nu har hon tillsammans med två andra artister, som också har sitt ursprung i Malmbäck, spelat in en låt som är aktuell för årets P4 Nästa, hälsar Anneli Rehnberg, pastor i Hok.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *